Ingredienser
200 g honning
200 g brun farin
1,5 dl appelsinsaft
1 æg
450 g hvedemel
1 tsk natron
2 stor tsk stødt kanel
1 stor tsk stødt nelliker
1 stor tsk stødt ingefær
1 stor tsk stødt kardemomme
1 stor tsk allehånde
150 g hasselnødder
Revet skal af en citron
200 g brun farin
1,5 dl appelsinsaft
1 æg
450 g hvedemel
1 tsk natron
2 stor tsk stødt kanel
1 stor tsk stødt nelliker
1 stor tsk stødt ingefær
1 stor tsk stødt kardemomme
1 stor tsk allehånde
150 g hasselnødder
Revet skal af en citron
Fremgangsmåde
Varm honning, brun farin og appelsinsaft langsomt op i en gryde til dele er smeltet sammen. Lade det afkøle lidt.
Rist hasselnødderne på en bageplade i ovnen. Tag nødderne ud når de er gyldne og hak dem groft.
Bland mel, natron, krydderier, hakkede hasselnødder og reven citronskal i en skål.
Rør ægget hurtigt i den afkølede honningmasse og rør det sammen med de tørre ingredienser.
Kom dejen i en smurt rugbrødsform og bag ved 170 grader varmluft i cirka 45 minutter.
Rist hasselnødderne på en bageplade i ovnen. Tag nødderne ud når de er gyldne og hak dem groft.
Bland mel, natron, krydderier, hakkede hasselnødder og reven citronskal i en skål.
Rør ægget hurtigt i den afkølede honningmasse og rør det sammen med de tørre ingredienser.
Kom dejen i en smurt rugbrødsform og bag ved 170 grader varmluft i cirka 45 minutter.
Kommentarer
Send en kommentar