Hjemmelavede Magnum-is

I vores evige søgen efter sundere og billigere alternativer til hverdagsmad og weekend guf, har vi nu eksperimenteret med at lave vores egne Magnum-is! :D Forrige sommer købte vi vores egen ismaskine (med kompresser selvfølgelig) og det har da virkelig været en god investering.

For et par uger siden investerede jeg så i disse silikone isforme hos kageting.dk. Isformene ligner Magnum isene og har cirka samme størrelse, men man kan også få mange andre forme og størrelser, f.eks. til hjerteformede is. Ved nogle isforme følger der en pakke træpinde med ellers kan man også købe pindene ved siden af.

Vi startede med at røre en traditionel vaniljeis (opskrifter her) på ismaskinen. Jeg valgte en sukkerfri vaniljeis, men det kan man jo gøre som man har lyst. Derefter fordelte vi vaniljeisen i formene og lod dem stå i fryseren natten over.


Næste dag blev de taget ud af fryseren og selvom de var meget hårdt frosne, var de stadig nemme at få ud af de bløde silikoneforme uden at noget is knækkede af. Jeg smeltede 86% chokolade (2 x 100 gram plader) i en dyb tallerken over vandbad. Derefter overtrak jeg hver enkel is ved at holde den i pinden (hold godt fast!) ind over tallerkenen med smeltet chokolade og så hælde nogle skefulde smeltet chokolade ned over isen til den var pænt overtrukket over det hele. Det er ret nemt for chokoladen størkner hurtigt på den kolde is. Til sidst kan man lægge de overtrukne "Magnum Classic" i en bøtte og tilbage i fryseren. Så er det bare et spørgsmål om hvor længe de holder før alt er spist :)

Det færdige resultat




Kommentarer