Jeg har altid synes det var sindsygt svært at stege en culottesteg så den blev perfekt, ikke for rød, ikke for gennemstegt og samtidig super mør! Det er faktisk aldrig rigtig lykkes...indtil idag :oD
Stegetiden varierer fra ovn til ovn, men beregn ca. 2 ½ - 3 ½ timer ved 80 grader. Min stegs kernetemperatur havde nået 57 grader efter 2 1/2 time. Derefter skruede jeg varmen ned til 50 grader og lod den stege yderligere 40 min. Da termometret ramte 60 grader tog jeg stegen ud af ovnen. Herefter skal kødet hvile, mindst ½ time, helst 1 time. (Som i nok kan regne ud, har jeg en ovn der varmer ca. 10 grader mere end den skal, når en steg kan nå en kernetemperatur på 60 grader ved at ovnen er stillet til 50 grader :o/ )
Vil du læse en masse teori om langtidsstegning, så er her et godt sted: http://www.kvalimad.dk/opskrifter/langtidsstegning-af-koed
Ingredienser
1 ½ kg culottesteg
Salt, peber
Stegetermometer
Baggrundsinfo:
Jeg har søgt og læst en masse på nettet om hvordan en langtidsstegning skulle gribes an og jeg kunne skrive en lang smøre, men det gider i helt sikkert ikke læse. Det eneste man skal huske er at kernetemperaturen må ikke komme over 60 grader og jo langsommere denne temperatur opnås, jo bedre. Det store trick går ud på at holde en balance, så der ikke bliver for stor forskel mellem indre og ydre temperatur på kødet. Her er beskrivelsen af hvordan jeg gjorde det:
Tag culottestegen ud af køleskabet 2-3 timer før stegningen skal begynde, så kødet får stuetemperatur. Rids fedtlaget på stegen og gnid den med salt og peber på alle sider. Langtidsstegning kan ikke give den lækre 'crispy' fedtkant, derfor skal stegen brunes af inden den kommer i ovnen. Forvarm ovnen til 80 grader (varmluft). Brun stegen på en pande i f.eks. solsikkeolie ved høj temperatur til du har en lækker sprød fedtside og pæn bruning på de andre sider. Hold børn væk fra komfuret da olien sprutter! Sæt stegen i ovnen med stegetermometer.
Stegetiden varierer fra ovn til ovn, men beregn ca. 2 ½ - 3 ½ timer ved 80 grader. Min stegs kernetemperatur havde nået 57 grader efter 2 1/2 time. Derefter skruede jeg varmen ned til 50 grader og lod den stege yderligere 40 min. Da termometret ramte 60 grader tog jeg stegen ud af ovnen. Herefter skal kødet hvile, mindst ½ time, helst 1 time. (Som i nok kan regne ud, har jeg en ovn der varmer ca. 10 grader mere end den skal, når en steg kan nå en kernetemperatur på 60 grader ved at ovnen er stillet til 50 grader :o/ )
Når stegen skæres ud, er kødet flot pink, men det betyder ikke at det er råt! Kødet ER gennemstegt helt igennem, men pga. langtidsstegningen bliver alle safterne inde i kødet og giver den pink farve. Dette bevirker også at kødet er mørt og saftigt...og det smager himmelsk
Vil du læse en masse teori om langtidsstegning, så er her et godt sted: http://www.kvalimad.dk/opskrifter/langtidsstegning-af-koed
Kommentarer
Send en kommentar