Ingredienser






500 gram rå laks (enten en side laks eller mindre stykker)
2 spsk groft salt
2 spsk sukker
1 dl Aperol
2 brødbageforme, vandtætte enten i metal eller silikone
Husholdningsfilm
Noget aflangt tungt, feks. en liter mælk
Fremgangsmåde
Skyld laksestykket grundigt og dup nogenlunde tørt med køkkenrulle. Læg så laksestykket med kødsiden opad i den ene brødbageform. Jeg brugte mindre stykker af laks, fordi det var det jeg havde, men man kan sagtens bruge ét større stykke laks.
Bland salt og sukker i en lille skål og drys hen over laksen
Hæld 1 dl ufortyndet Aperol hen over laksen
Tag et ekstra stort stykke husholdningsfilm og læg over laksen og tryk det helt ned på laksen, også i kanterne. Der skal være så meget husholdningsfilm at det stadig kan nå op over brødformens kant, selvom det er trykket ned på laksen.
Sæt den anden brødform oven på laksen og husholdningsfilmen og læg en liter mælk ovenpå. Nu tynger vægten fra mælken den øverste brødform ned så laksen er dækket helt af væske.
Sæt i køleskabet i 2 døgn
Efter 2 døgn tages laksen ud af formen. Al væske hældes fra og laksen kan nu skæres ud i passende tynde skiver eller tern og bruges enten i en salat eller spises på brød. Evt. med noget peberrodscreme eller “rævesovs” 😛
Kommentarer
Send en kommentar