Ingredienser
Dej:
50 g gær
2 dl mælk, lunken
2 æg
100 g smør, stuetemperatur
½ tsk salt
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme
ca. 500 g hvedemel
Remonce:
150 g smør, stuetemperatur
1 spsk stødt kanel
100 g sukker
100 g brun farin
Glasur:
Flormelis
Vand
Fremgangsmåde
Dej:
Lun mælken og rør gæren helt ud i denne. Brug en røremaskine og bland ca. halvdelen af melet sammen med den lune mælk og gæren. Når dette er blevet en lind grød, tilsættes alle andre dejingredienser samt resten af melet til sidst. Dejen skal røres med dejkrog ca. 10 minutter. Hvis dejen ikke slipper siderne i skålen så tilsæt lidt mere mel, lidt ad gangen.
Lad dejen hæve en time under viskestykke.
Remonce:
Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil til side, til det skal bruges.
Rul dejen ud i en firkant på et bord (ca. 1. cm tyk) drysset med en anelse mel. Fordel derefter remoncen på hele dejen. Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store kanelsnegle ud. Du kan enten lave en masse små kanelsnegle med en lang, tynd dejpølse. Eller du kan gøre som os og rulle en tykkere dejpølse der så giver færre, men større kanelsnegle.
Placer kanelsneglene i en fast form, f.eks. en springform på 28 cm i diameter.
Lad kanelsneglene hæve i yderligere 30 minutter, imens du tænder ovnen på 180 C
Bag 35-45 minutter ved 180 grader. Stik i dejen med en nål for at sikre at den er gennembagt. Når kagen har kølet lidt af pyntes med glasur.
(Vi kom til at spise af kanelsneglene før billedet blev taget :)
Dej:
50 g gær
2 dl mælk, lunken
2 æg
100 g smør, stuetemperatur
½ tsk salt
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme
ca. 500 g hvedemel
Remonce:
150 g smør, stuetemperatur
1 spsk stødt kanel
100 g sukker
100 g brun farin
Glasur:
Flormelis
Vand
Fremgangsmåde
Dej:
Lun mælken og rør gæren helt ud i denne. Brug en røremaskine og bland ca. halvdelen af melet sammen med den lune mælk og gæren. Når dette er blevet en lind grød, tilsættes alle andre dejingredienser samt resten af melet til sidst. Dejen skal røres med dejkrog ca. 10 minutter. Hvis dejen ikke slipper siderne i skålen så tilsæt lidt mere mel, lidt ad gangen.
Lad dejen hæve en time under viskestykke.
Remonce:
Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil til side, til det skal bruges.
Rul dejen ud i en firkant på et bord (ca. 1. cm tyk) drysset med en anelse mel. Fordel derefter remoncen på hele dejen. Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store kanelsnegle ud. Du kan enten lave en masse små kanelsnegle med en lang, tynd dejpølse. Eller du kan gøre som os og rulle en tykkere dejpølse der så giver færre, men større kanelsnegle.
Placer kanelsneglene i en fast form, f.eks. en springform på 28 cm i diameter.
Lad kanelsneglene hæve i yderligere 30 minutter, imens du tænder ovnen på 180 C
Bag 35-45 minutter ved 180 grader. Stik i dejen med en nål for at sikre at den er gennembagt. Når kagen har kølet lidt af pyntes med glasur.
(Vi kom til at spise af kanelsneglene før billedet blev taget :)
Kommentarer
Send en kommentar