Den bedste brunsviger

Ingredienser
Dej:
5 dl vand
100 gram gær
100 gram sukker
800 gram hvedemel
100 gram smeltet, afkølet smør

Sukkermasse:
225 gram smør
750 gram brun farin
1 spsk kanel
1 spsk mælk

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det håndvarme vand, tilsæt sukker, mel og smeltet afkølet smør. Kør i røremaskine med dejkroge til dejen er samlet. Fordel jævnt i en stor bradepande. Tryk masser af huller i dejen som sukkermassen kan løbe ned i. Hvis dejen hænger fast i fingrene (den er ret blød!) så dyp fingrene i varmt vand.


Sukkermasse: Smørret smeltes i en gryde og røres sammen med farin, mælk og kanel. Den varme sukkermasse fordeles jævnt over dejen.


Sættes i en kold ovn - tænd på 200 grader og bag i 20-25 minutter. Kagen hæver rigtig meget!




Kommentarer