Ingredienser
1 kg økologiske citroner (ikke-overflade behandlede)
400-600 gram groft salt
2 spsk fennikelfrø
1 hel rød chili
Atamon
2 små patentglas eller 1 stort
2 små patentglas eller 1 stort
Fremgangsmåde
Skrub citronerne godt med sæbe og skyl dem grundigt, så de er pinligt rene. Chilien skal også vaskes grundigt hvorefter den hakkes i bittesmå stykker (uden kerner). Skær enderne af citronerne og halvér dem på tværs to gange så du ender med fire kvarte stykker for hver citron.
Skold patenglassene i kogende vand inden brug og hæld en 1/2 teskefuld Atamon i hver. Dæk bånden af glasset med salt og læg et lag citroner ovenpå. Hæld salt over citronerne og lidt chili og fennikel frø. Tryk citronerne ned i glasset så saften kommer ud. Fortsæt med at lægge lag af citron, salt og krydderier til glasset et fyldt.

Tryk igen citronerne hårdt ned i glasset så mere saft kommer ud. Der skal være saft nok til at dække citronerne helt. Pres evt ekstra saft af en citron og hæld i hvis citronerne ikke giver nok saft i sig selv.

Tryk igen citronerne hårdt ned i glasset så mere saft kommer ud. Der skal være saft nok til at dække citronerne helt. Pres evt ekstra saft af en citron og hæld i hvis citronerne ikke giver nok saft i sig selv.
Nu skal glasset stå i køleskab og sylte i en måned til det hvide i citronerne er blevet helt gennemsigtigt. Mens citronerne står og sylter, skal man 2 gange om ugen åbne glasset og trykke citronerne mere ned i glasset så der frigøres mere saft. Drys evt. lidt mere salt i hvis nødvendigt.
Efter en måneds saltsyltning er citronerne klar til spisning. F.eks. som tilbehør til eksotiske retter, finthakket i salat, finthakket i frikadellefarsen, i marinader eller bare server hele stykker som snack.
Glasset kan holde sig 6-12 måneder i køleskab.
Husk citronerne skal altid været helt dækket af lagen, så der ikke opstår mug! Hæld evt noget olivenolie i toppen af glasset for at forhindre luft i at komme igennem.
Kommentarer
Send en kommentar