Regnbue muffins
Til selve kagerne brugte jeg opskriften på marcipan muffins med citron. Når dejen er rørt igennem, deles den i 6 forskellige skåle og hver portion farves med frugtfarve: Rød, orange, gul, grøn, blå og lilla.
Dejen bages i en muffinform (f.eks. silikone) med papirmanchetter i hvert muffinhul. Så er der ingen fare for at de brænder fast. Fordel først den lilla dej med en klat i hver form. Du behøver ikke forsøge at presse dejen ud i kanterne af formen, bare lad de kommende farvede dejklatter lande oven i den forrige. Lagene fordeler sig pænt når kagerne begynder at bage. Hvis du roder for meget i dejen i formene, kan du risikere at dejene blander sig for meget og bliver til en brun masse.
Efter lilla er det blå, grøn, gul, orange og så rød til sidst.
Som opskriften siger, bages kagerne ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Efter lilla er det blå, grøn, gul, orange og så rød til sidst.
Som opskriften siger, bages kagerne ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Fondant
Til pynt lavede vi skyer og sole af fondant. Fondant, når det er færdiglavet, er et fantastisk godt materiale til at lade børn slå sig løs med. Konsistensen er ligesom tyggegummi/modellervoks og de kan lave alverdens form og figurer der snildt kan bruges som kagepynt. Det er også nemt at farve fondanten med frugtfarve, så der bliver endnu flere muligheder for kreativitet.
Bare husk at vaske hænder grundigt inden fondanten æltes, så der ikke kommer urenheder i massen!
Bare husk at vaske hænder grundigt inden fondanten æltes, så der ikke kommer urenheder i massen!
Ingredienser
15 skumfiduser eller 100 gram (dem fra Haribo)
1 spsk solsikkeolie
2 spsk citronsaft
350 flormelis
Ekstra flormelis til at rulle fondanten ud på bordet
Smelt skumfiduser, solsikkeolie og citronsaft langsomt ved svag varme. Rør jævnligt med en ske, så massen blir ensartet.
Tilsæt flormelis lidt ad gangen og rør, så fondanten begynder at få konsistens som tyggegummi. Når det hele er blandet, så læg fondanten i køleskab ca. 15 min hvorefter den er klar til brug. Ælt evt. lidt sammen på et køkkenbord for at få en ensartet konsistens.
Nu kan fondanten enten bruges som den er i farven hvid, eller man kan dele den op i mindre klumper og farve den i forskellige farver. Når fondanten tilsættes frugtfarve bliver den blødere, så der skal også tilsættes lidt mere flormelis, så den ikke bliver for fedtet.
Til de færdige regnbuemuffins pyntede vi med en lyseblå smørcreme på toppen, så det lignede en himmel, og de flotte fondant skyer og sole.
Kommentarer
Send en kommentar