Stegte marinerede sild

Ingredienser
800 gram friske sildefileter
1 dl rugmel
Smør til stegning
Salt

Lagen
4 dl øko lagereddike
3 dl øko æbleeddike
6 dl sukker
1 spsk sennepsfrø
3-4 stjerneanis
1 stang kanel
1 spsk nelliker
15-20 peberkorn
1-2 laurbærblade

Fremgangsmåde
Lagen: Alle ingredienserne til lagen kommes i en gryde og gives et kort opkog så sukkeret smelter. Herefter sættes lagen til side så den kan køle af.


Sildene: Så skal sildene steges. Husk at klippe rygfinnen af fileterne hvis fiskehandleren ikke allerede har gjort det (det plejer de ikke at gøre). Brun en generøs klat smør på panden. Spred sildefileterne ud og vend dem i rugmelet på begge sider. Når smørret er brunet, steges fileterne på panden 3-4 min på hver side. Drys med salt og peber.


Opbevaring: De stegte sild skal nu lægges i lage i f.eks en flad pastikbeholder med låg. Det kan også være et stort patentglas, men i så fald skal sildestykkerne nok skæres over for at de kan være i glasset. Husk at behandle de stegte sildestykker forsigtigt så de ikke går i stykker eller paneringen falder af. Skær heller ikke sildene i for små stykker, så ender de bare med at falde helt fra hinanden. Senere, når sildene har marineret nogle dage bliver de mere faste i kødet. Jeg brugte en stor, flad plastikbeholder til at marinere i.

Læg sildefileterne i lag i plastikbeholderen, først den ene vej, så den anden vej. Så bliver lagene mest stabile. Når eddikelagen er blevet håndlun, hældes den over sildene. Låget sættes på og det hele skal i køleskabet. 

Sildene skal marinere mindst 3 dage før de er klar til at spise, gerne lidt længere. Hele molevitten kan holde sig i køleskab cirka 1 måned.

Kommentarer