Mini pølsehorn

Denne opskrift er supernem og oplagt at lave sammen med et barn. Målene i opskriften er taget lidt på slump da vi faktisk ikke målte noget af da vi lavede dejen.

Ingredienser
25 gram gær
2 tsk sukker
1 tsk salt
2 dl lun mælk
1/2 dl olie
5-6 dl mel (f.eks. halv hvedemel halv fuldkornspeltmel)

Pakke med ca. 200 gram cocktail pølser
1 æg til pensling

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i den lunede mælk. Bland resten af ingredienserne i mens dejen røres på røremaskine med dejkrog. Hold igen med melet, konsistensen af dejen må ikke blive for hård. Dejen skal være så man lige nøjagtig kan arbejde med den uden den hænger fast i hænderne. Lad dejen hæve en times tid.

Tag en lille klump af dejen, gør den flad i hænderne og pak rundt om en cocktailpølse. Læg alle de små pølsehorn på en bageplade med bagepapir og lad hæve yderligere 30 min mens ovnen varmes op til 175 grader.



Inden bagning pensles pølsehornene med lidt sammenpisket æg. Bag ved 175 grader i 25-30 minutter eller til pølsehornene er gyldenbrune.


Spis med masser af ketchup! :)



Kommentarer