Vejledende kernetemperatur ved stegning


Brug stegetermometer!

Oksekød
Meget rødt/blodigt: 53 °C – 55 
Rosarødt: 55 °C – 62 °C
Rosa: 62 °C – 65 °C
Svagt rosa: 68 °C – 70 °C
Gennemstegt: 72 °C – 75 °C

Kalvekød
Rosa: 62 °C – 65 °C
Svagt rosa: 65 °C – 68 °C
Gennemstegt: 72 °C – 75 °C

Svinekød
Svagt rosa: Kam og skinke: 65 °C – 68 °C, Nakke og bov: 68 °C – 70 °C
Lys grå: Kam og skinke: 68 °C – 70 °C, Nakke og bov: 70 °C – 75 °C (gennemstegt)
Kam og skinke: 70 °C – 75 °C (gennemstegt), Nakke og bov: 75 °C – 80 °C (gennemstegt)

Lammekød
Rosa: 65 °C
Svagt rosa: 68 °C
Gråt: 72 °C – 75 °C

Vildt
Rosa: 65 °C
Gråt: 72 °C (gennemstegt)


Kommentarer