Panna cotta med hvid chokolade og hindbærsauce



Ingredienser
500 ml piskefløde
75 gram sukker
100 gram hvid chokolade
4 blade husblas
1 spsk vanilje essens

Hindbærsauce:
300 gram hindbær (frosne eller friske)
150 gram sukker
1 tsk vaniljepulver
1/2 dl vand

Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød i koldt vand. Bland alle andre ingredienser i en gryde og varm langsomt op til kogepunktet under regelmæssig omrøring. Pas på fløden ikke brænder på. 


Når blandingen lige når kogepunktet slukkes og gryden tages af varmen. Lad fløden afkøle i 5 minutter. Tag husblassen op af den kolde vand, pres vandet ud og tilsæt til den varme flødeblanding og rør godt rundt. Fordel panna cottaen i forme eller glas som kan tåle både hård varme og frost. Vi brugte plastik børneglas fra IKEA, de kan tåle hvad som helst. Stil i køleskabet mindst 4 timer, men gerne natten over.

Hindbærsauce
Bland hindbær, sukker vanilje og vand og lad det hele små simre til det er kogt ind til en halvtyk sauce. Det tager cirker 30-45 min. Køl ned og sæt i køleskab til det skal serveres.

Når panna cottaen skal vendes ud af glassene skal man opvarme ydersiden af glasset en smule, så panna cottaen slipper. Det nemmeste er at koge noget vand og hælde i en lille skål. Derefter sættes glasset i vandet 10-20 sekunder (som ved et vandbad) og panna cottaen kan nu vendes direkte ud på en tallerken.



Bland hindbær, sukker vanilje og vand og lad det hele små simre til det er kogt ind til en halvtyk sauce. Det tager cirka 30-45 min. Køl ned og sæt i køleskab til det skal serveres.

Server med hindbær sauce


Kommentarer