Koldskål som is

Vi spiser meget koldskål om sommeren, hjemmelavet hver gang for det er bare så nemt og smager meget bedre. Men for at prøve noget nyt, så eksperimenterede jeg lige med at lave koldskålen som is i stedet. Det var en succes :)


Ingredienser
3 dl piskefløde
1/2 L kærnemælk
150 gram sukker
2 tsk vaniljepulver
1 dl citronsaft
6 pasteuriserede æggeblommer (eller 3 æg)

Fremgangsmåde
Pisk fløden til flødeskum i en skål. I en anden skål piskes de resterende ingredienser til en traditionel koldskål. Vend flødeskummet i koldskålen. Det gør ikke noget at koldskålen og flødeskummet ikke bliver blandet perfekt, flødeskummet flyder nemlig ovenpå så massen bliver ikke ensartet. Når isen bliver kørt i ismaskinen bliver det blandet ordentligt.

Kør i ismaskinen ca 50-60 minutter. Jeg vil ikke anbefale at lave denne opskrift uden en ismaskine, da jeg tror kærnemælken danner for mange iskrystaller og vil give en grynet konsistens.


Det var meget varmt og isen smeltede hurtigt, Oscar valgte så at drikke den som milkshake :o)


Kommentarer