Ingredienser
1 blomkålshoved
6-7 klumper frossen hakket grønkål
1 frisk rød chili
2-3 fed hvidløg
1 bakke blandede svampe (eller bare champignon) skåret i mindre stykker
1-2 dl revet parmasan ost
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægrer)
3 dl piskefløde
50 gram smør
1 dl vand
Olivenolie til stegning
Salt, peber
Fremgangsmåde
Del blomkålen i mindre stykker og riv den i foodprocesseren til den får en ris-lignende konsistent (endelig ikke for småt!). Steg den revne blomkål ca 5 min ved svag varme med chili og hvidløg. Tilsæt vand og grønkål og kog 5-10 min til blomkålene er en anelse møre. Mens blomkålene koger, steges svampene på en pande i olivenolie. Når svampene er færdige, sluk for varmen og lad dem stå til senere.
Tilsæt fløde og smør til blom- og grønkålen. Kog til fløden bliver tyk, cirka 10 min. Sluk for varmen. Når kålblandingen ikke længere er i kog, tilsættes æggeblommerne under grundig omrøring.
Vend parmasan osten og de stegte svampe i kålen og smag til med salt og peber.
Bon appetit!
Kommentarer
Send en kommentar