Dette er en rigtig fed sag af en chokoladekage, faktisk er den nærmere en dessert end en kage. Server ikke stykkerne for store da den er meget bastant og mætter godt! Til serveringen kan kagen sagtens trække noget is eller frugt ved siden af som modstykke til den fede chokolade smag.
Ingredienser
150 g mørk chokolade (mindst 70%, helst 86%)
150 g sukker*
150 g smør
150 g æggeblommer
150 g æggehvider
*) Eller tilsvarende sødemiddel for en diabetes venlig version
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne luftige og stive i en stor skål.
Chokolade, smør og sukker smeltes i vandbad eller under meget forsigtig varme i en lille gryde. Det må endelig ikke koge!
Når chokolademassen er ensartet, røres æggeblommerne i til massen er jævn. Til sidst vendes de stive æggehvider i massen og derefter skal det hele røres kraftigt sammen til massen igen er ensartet. Hæld dejen i en smurt form og bag 20 minutter ved 180 grader. Kagen kan godt hæve op til en mærkelig form eller revne mens den er i ovnen, men det gør ikke noget da den skal falde sammen når den køler ned.
Skær ikke af kagen før den er kølet helt ned. Faktisk er det en perfekt kage at lave dagen i forvejen så den kan stå på køl et lille døgns tid. Det bliver den kun bedre af :)
Server med en klat vaniljeis eller creme fraiche og måske lidt hindbær eller brombær culi.
Kommentarer
Send en kommentar