Lakridsfudge

Jeg har fundet et nyt fantastisk produkt som jeg måtte lave et eller andet lækkert med. Lakridsgranulat fra Karlsens.


Den opskrift er dedikeret til alle lakridsgrisene, mig selv inklusiv, derude :o)

Ingredienser
2 ½ dl piskefløde
125 gram smør
1 spsk sukker eller sødemiddel
1-2 spsk rålakridspulver (alt efter hvor stærk en lakrids smag du ønsker)
1 spsk lakridsgranulat (kan også være et andet mærke end Karlsens)

Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser undtagen lakridsgranulaten i en tykbundet gryde og kog ved svag varme i cirka 40 minutter. Rør i massen 2-3 gange, men ikke for meget. Det skal passe sig selv det meste af tiden og kun simre.

Sådan ser fudgen ud når man starter


Efter cirka 40-50 minutter er fudgen tyk og brun, cirka sådan her...


Tag gryden af varmen og lad den køle i 5 minutter hvorefter lakridsgranulaten røres hurtigt i. Hæld fudgen i en form beklædt med bagepapir (eller silikoneform) og sæt i fryseren mindst 2 timer så den kan køle helt ned og sætte sig i formen. Gerne natten over.


OBS! Det er vigtigt at blanding ikke koger for hårdt, kun simrer. Kogentiden kan også variere alt efter hvilket komfur man har. Det er også vigtigt at man ikke rører for lidt eller for meget mens blandingen koger, men det kan være svært at vurdere om man gør det rigtigt. Derfor kan det også ske at fudgen pludselig skiller. Fortvivl ikke, men tag straks gryden af varmen og rør 1-2 sjatter piskefløde i blandingen, så samler den sig igen. 

Når fudgen har stået et par timer i fryseren, kan den skæres ud i passende nydelige stykker. Konsistensen bliver dog ikke så fast som den fudge man f.eks. kan købe i bland-selv slik, derfor at det bedst at opbevare den i køleskabet. Enjoy :)


Kommentarer

  1. Det ser simpelthen superlækkert ud - skal til pigeaften fredag hvor jeg skal lave nogle soyamandler - men tænkte jeg også ville lave noget sødt og dette var jo en supergod idé - da alle jo er vilde med lakrids!

    SvarSlet
    Svar
    1. Den fudge du får ud af denne opskrift skal som sagt stå på køl, så hvis du regner med at godterne skal stå ude hele aftenen, er det måske bedre men en af opskrifterne der indeholder mere sukker eller kondenseret mælk. Jeg kan bare godt lide denne opskrift fordi fudgen får den lidt tykke smør-smag oveni det søde, det er guf :)

      Slet

Send en kommentar