Dette er en perfekt opskrift til at få tømt køleskabet for grøntsager
Ingredienser
2 mellemstore skrællede søde kartofler
1 stort blomkålshoved i mindre buketter
6 dl fond (f.eks kylling, grøntsager eller okse)
2 -2 1/2 dl fløde
50 gram smør
1/2 tsk cayenne peber (eller efter smag)
1/2 tsk muskatnød (eller efter smag)
Salt og peber
Ingredienser
2 mellemstore skrællede søde kartofler
1 stort blomkålshoved i mindre buketter
6 dl fond (f.eks kylling, grøntsager eller okse)
2 -2 1/2 dl fløde
50 gram smør
1/2 tsk cayenne peber (eller efter smag)
1/2 tsk muskatnød (eller efter smag)
Salt og peber
Fremgangsmåde
Skær de søde kartofler i mindre stykker og kog med blomkålsbuketterne i fonden til det hele er blødt.
Hæld gryden indhold i blendern og giv det en ordentlig tur til suppen er ensartet (eller brug stavblender i gryden). Tilsæt fløde og smør og giv suppen et lille hurtigt opkog, ikke for længe. Skru ned på laveste blus og tilsæt krydderierne. Smag til med salt og peber.
Til salsaen brugte vi:
1/2 agurk, skrællet
15 cherrytomater
1 rødløg
2 fed hvidløg
4 forårsløg
1 rød peberfrugt
1 dl olivenolie
2 spsk æbleeddike
1 spsk citronsaft
Salt og peber
Ovenstående ingredienser og mængder var det vi havde i køleskabet, du kan sagtens bruge mere eller mindre af de forskellige grøntsager alt efter hvad i har i køleskabet. Smid det hele i foodprocessoren og kør til en jævn salsa, dog ikke så meget at det bliver til puré!
Servér suppen varm med en klat salsa oveni, evt. også en klat creme fraiche og et stænk olivenolie :o)
1 dl olivenolie
2 spsk æbleeddike
1 spsk citronsaft
Salt og peber
Ovenstående ingredienser og mængder var det vi havde i køleskabet, du kan sagtens bruge mere eller mindre af de forskellige grøntsager alt efter hvad i har i køleskabet. Smid det hele i foodprocessoren og kør til en jævn salsa, dog ikke så meget at det bliver til puré!
Servér suppen varm med en klat salsa oveni, evt. også en klat creme fraiche og et stænk olivenolie :o)
Kommentarer
Send en kommentar