Ingredienser
1200 gram syrlige æbler
6oo gram sukker
2 dl vand
2 tsk vaniljepulver
Ca. 4 spsk frisk revet ingefær*
Atamon
*) Ingefær mængden justeres som man synes smager bedst, nogle kan lide meget stærk smag, andre kan ikke, og sådan er der så meget her i livet...
Æblerne skrælles, kernes ud og skæres i tynde både. Alle ingredienser blandes og koges ved middelvarme, indtil det har samme konsistens som marmelade (ca. 1 time). Hold øje med gryden og rør i det indimellem, så det ikke brænder på.
Mens det hele koger, skal glassene gøres klar. De skal være pinligt rene! Lige før marmeladen hældes på glas, skal glassene skoldes, så de stadig er varme, mens marmeladen hældes i. Efter skoldningen skal glasset skylles med atamon og vand (2 tsk. atamon i 1 dl. varmt vand)
Når marmeladen er færdig kogt og ligner mos tages gryden af varmen, giv den evt. en omgang med blenderen hvis du ønsker en mere ensartet konsistens. Til konservering af marmeladen tilsæt atamon (1 tsk. pr 1 kg marmelade) i marmeladen og bland det godt.
Efter tilsat konservering hældes marmeladen på de varme glas. Glasset bindes til med det samme.
Uden atamon skal glasset stå i køleskabet og kan holde sig et par måneder. Med atamon skal det holdes køligt og kan holde sig ca. 6 mdr.
1200 gram syrlige æbler
6oo gram sukker
2 dl vand
2 tsk vaniljepulver
Ca. 4 spsk frisk revet ingefær*
Atamon
*) Ingefær mængden justeres som man synes smager bedst, nogle kan lide meget stærk smag, andre kan ikke, og sådan er der så meget her i livet...
Æblerne skrælles, kernes ud og skæres i tynde både. Alle ingredienser blandes og koges ved middelvarme, indtil det har samme konsistens som marmelade (ca. 1 time). Hold øje med gryden og rør i det indimellem, så det ikke brænder på.
Mens det hele koger, skal glassene gøres klar. De skal være pinligt rene! Lige før marmeladen hældes på glas, skal glassene skoldes, så de stadig er varme, mens marmeladen hældes i. Efter skoldningen skal glasset skylles med atamon og vand (2 tsk. atamon i 1 dl. varmt vand)
Når marmeladen er færdig kogt og ligner mos tages gryden af varmen, giv den evt. en omgang med blenderen hvis du ønsker en mere ensartet konsistens. Til konservering af marmeladen tilsæt atamon (1 tsk. pr 1 kg marmelade) i marmeladen og bland det godt.
Efter tilsat konservering hældes marmeladen på de varme glas. Glasset bindes til med det samme.
Uden atamon skal glasset stå i køleskabet og kan holde sig et par måneder. Med atamon skal det holdes køligt og kan holde sig ca. 6 mdr.
Kommentarer
Send en kommentar