Ingredienser
Mørdej:
250 gram hvedemel
60 gram flormelis
175 gram smør
1 tsk vaniljepulver
1 nip salt
1 lille æg
Mørdej:
250 gram hvedemel
60 gram flormelis
175 gram smør
1 tsk vaniljepulver
1 nip salt
1 lille æg
Fyld:
4 pærer
1 håndfuld valnødder
75 gram smør
150 gram sukker
4 pærer
1 håndfuld valnødder
75 gram smør
150 gram sukker
Mørdejen:
Jeg laver mørdejen i foodprocesseren, det synes jeg er det nemmeste. Ingen snask på hænderne eller bordet :o) Mel, salt og flormelis blandes i foodprocessoren. Derefter kører man maskinen på laveste hastighed og tilsætter de 175 gr. iskoldt koldt smør en lille klump ad gangen til massen er jævnt smulret.
Når alt smørret er tilsat, røres et lille æg sammen i en kop og hældes i blandingen en theskefuld ad gangen, stadig under omrøring på laveste hastighed. Når dejen samler sig til en pæn klump skal der ikke mere æg i. Du skal sikkert ikke bruge hele æggeblandingen for at samle dejen, højst et par theskefulde.
(Oscar skulle lige smage på dejen...).
Pak dejklumpen ind i husholdningsfilm og læg i frysen ca 20 min, imens laves fyldet.
Fyld:
Pærene skrældes, udkernes og skæres i både og valnødderne hakkes i mindre stykker. Smør og sukker smeltes på en pande til det begynder at karamellisere. Pærene og valnødderne vendes rundt i karamellen til de begynder at tage lidt farve og det meste af vandet fra pærene er fordampet. Pas på at varmen ikke bliver for hård. Når det hele har en pæn brun farve og karamelliseret konsistens, skrabes hele indholdet over i en form og arrangeres så pænt så muligt over hele bunden af formen.
Dejen tages ud af frysen og rulles ud i en cirkel der er lidt større end formen. Jeg ruller dejen ud mellem to stykker husholdningsfilm for ikke at svine for meget, så bliver dejen heller ikke unødigt mættet med ekstra mel. Hvis dejen bliver for lun, hænger den ikke sammen, derfor er det en god idé at rulle den ud med f.eks. en flaske vin der har været i køleskabet i længere tid. Alternativt kan du lægge din kagerulle i køleskabet et par timer før du skal bage, men hvem husker det!
Sæt formen i ovnen og bag tærten ved 200 grader i ca. 20 -25 minutter. Lad tærten hvile efter bagning ca. ½ time i formen. Så har den en lidt fastere konsistens og er nemmere at få ud i et helt stykke.
I stedet for pærer kan bruges: Æbler, bananer, blommer, ananas, mm.
Når alt smørret er tilsat, røres et lille æg sammen i en kop og hældes i blandingen en theskefuld ad gangen, stadig under omrøring på laveste hastighed. Når dejen samler sig til en pæn klump skal der ikke mere æg i. Du skal sikkert ikke bruge hele æggeblandingen for at samle dejen, højst et par theskefulde.
(Oscar skulle lige smage på dejen...).
Pak dejklumpen ind i husholdningsfilm og læg i frysen ca 20 min, imens laves fyldet.
Fyld:
Pærene skrældes, udkernes og skæres i både og valnødderne hakkes i mindre stykker. Smør og sukker smeltes på en pande til det begynder at karamellisere. Pærene og valnødderne vendes rundt i karamellen til de begynder at tage lidt farve og det meste af vandet fra pærene er fordampet. Pas på at varmen ikke bliver for hård. Når det hele har en pæn brun farve og karamelliseret konsistens, skrabes hele indholdet over i en form og arrangeres så pænt så muligt over hele bunden af formen.
Dejen tages ud af frysen og rulles ud i en cirkel der er lidt større end formen. Jeg ruller dejen ud mellem to stykker husholdningsfilm for ikke at svine for meget, så bliver dejen heller ikke unødigt mættet med ekstra mel. Hvis dejen bliver for lun, hænger den ikke sammen, derfor er det en god idé at rulle den ud med f.eks. en flaske vin der har været i køleskabet i længere tid. Alternativt kan du lægge din kagerulle i køleskabet et par timer før du skal bage, men hvem husker det!
Derefter pilles dejen ud af husholdningsfilmen og lægges over indholdet i formen, husk at trykke dejen godt ned i kanterne.
Sæt formen i ovnen og bag tærten ved 200 grader i ca. 20 -25 minutter. Lad tærten hvile efter bagning ca. ½ time i formen. Så har den en lidt fastere konsistens og er nemmere at få ud i et helt stykke.
Nu kommer så det store øjeblik, hvor tærten skal vendes ud på serveringsfadet. Bliv ikke fortvivlet, hvis der stadig sidder lidt æblerester i bunden af panden. De skrabes blot ud og placeres så pænt som muligt på tærten.
Man kan evt. hakke lidt ekstra valnødder til pynt. Spis tærten lunken med lidt kold creme fraiche.
I stedet for pærer kan bruges: Æbler, bananer, blommer, ananas, mm.
Kommentarer
Send en kommentar