Den amerikanske cheesecake er anderledes end den danske version, idet den er bagt hvorimod den traditionelle danske ostekage laves med husblas. Vi kan rigtig godt lide begge versioner, men den amerikanske er noget lettere, derfor er det tit den vi ender med at lave. Den kan nemlig laves direkte i foodprocesser hele vejen igennem, så ingen snaskede fingre eller mas med husblas der ikke vil stivne ;)
Ingredienser
Bund:
200 gram Digestive kiks (1/2 rulle)
50 gram smeltet smør
Ostemasse:
900 gram naturel flødeost eller marscarpone (ikke light!)
175 gram sukker
2½ spsk maizena
1 spsk vaniljepulver
2 dl skyr (creme fraiche, græsk yoghurt, fromage frais kan også bruges)
3 æg
Revet skal og saft af 1 citron
900 gram naturel flødeost eller marscarpone (ikke light!)
175 gram sukker
2½ spsk maizena
1 spsk vaniljepulver
2 dl skyr (creme fraiche, græsk yoghurt, fromage frais kan også bruges)
3 æg
Revet skal og saft af 1 citron
Topping:
1-2 dl marmelade uden klumper (smag efter eget valg, vi brugte jordbær)
Kør kiksene på høj hastighed i foodprocesseren så de blir pulveriserede. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen. Fordel massen i bunden af en rund kageform og bag i 15 min ved 150 grader.
Mens bunden bager laves ostemassen i samme foodprocesser (skyld beholderen og kniven i varmt vand så kan den bruges igen). Hæld alle ingredienser til ostemassen sammen og kør i foodprocesser til massen er ensartet.
Tag den forbagte bund ud af ovnen og fordel ostemassen her på. Denne cheesecake er ikke så høj, foretrækker du en højere kage (f.eks. til en springform), så halv- eller hel-dobler du bare opskriften på ostemassen.
Sæt kagen i ovenen igen og bag ved 150 grader i 45 min til 1 time. Har du fordoblet ostemassen, er bagetiden 1-1 1/2 time. Check kagens kernetemperatur med stegetermometer for en nøjagtig bagetid, ved 72 grader er den færdig.
Lige når kagen tages ud af ovnen har den hævet lidt, den falder dog sammen igen når den står og køler af. Det er helt ok! Dette er ikke en luftig kage, den skal være tæt og tung :)
Kagen skal være helt afkølet og helst være i køleskab mindst 1/2 time inden den vendes ud på et fad ellers kan den falde fra hinanden.
Pynt med marmeladen på toppen. God fornøjelse!
Pynt med marmeladen på toppen. God fornøjelse!
Kommentarer
Send en kommentar