Ingredienser
Kog derefter de pillede og udstenede blommer med alle ingredienser (undtagen melatin og atamon) i ca 45 min. Undervejs bliver blommerne rigtig smattede, mos dem yderligere med en gaffel til marmeladen har den ønskede konsistens. Følg instruktionerne bag på posen med rød melatin, pulveret skal tilsættes de sidste minutter af kogningen (jeg brugte 4 tsk). Du kan også bruge andre geleringsmidler hvis du foretrækker.
Vask marmeladeglas inkl. låg til det hele er pinligt rent. Put en tsk atamon i glasset, skrug låget på og ryst. Jeg tilsatte også 2 tsk atamon til selve marmeladen efter den var kølet lidt af (kogetemperatur ødelægger atamonens konserveringseffekt).
Hæld marmeladen på glas og lad dem køle af inden de kommer i køleskab. Holdbarhed ca. 1. år.
Guf!!
1 kg blommer (f.eks. victoriablommer)
2 dl sukker
1 dl brun farin
2½ dl vand
2 spsk fint revet frisk ingefær
2 tsk vaniljepulver
Rød Melatin, Atamon
Rød Melatin, Atamon
Denne marmelade er ikke særlig sød og ingefær kan ikke alle lide....men, hvis man er til ingefær, så er opskriften wunderbar :)
Giv blommerne en hurtig tur i kogende vand, så er skindet nemt at pille af.
Giv blommerne en hurtig tur i kogende vand, så er skindet nemt at pille af.
Kog derefter de pillede og udstenede blommer med alle ingredienser (undtagen melatin og atamon) i ca 45 min. Undervejs bliver blommerne rigtig smattede, mos dem yderligere med en gaffel til marmeladen har den ønskede konsistens. Følg instruktionerne bag på posen med rød melatin, pulveret skal tilsættes de sidste minutter af kogningen (jeg brugte 4 tsk). Du kan også bruge andre geleringsmidler hvis du foretrækker.
Vask marmeladeglas inkl. låg til det hele er pinligt rent. Put en tsk atamon i glasset, skrug låget på og ryst. Jeg tilsatte også 2 tsk atamon til selve marmeladen efter den var kølet lidt af (kogetemperatur ødelægger atamonens konserveringseffekt).
Hæld marmeladen på glas og lad dem køle af inden de kommer i køleskab. Holdbarhed ca. 1. år.
Guf!!
Kommentarer
Send en kommentar