Ingredienser
Læg rødbederne i glas sammen med skiver af peberrod og hvidløg. Bemærk at glassene skal være pinligt rene! For at forlænge holdbarheden kan man skylle glassene indvendigt med en teske Atamon. Jeg har dog aldrig fundet dette nødvendigt, da vi spiser rødbederne langt inden de kan nå at blive for gamle :o)
1 kg rødbeder
Vand, salt til kogning
8 dl eddike (f.eks. 5 dl lagereddike og 3 dl æbleeddike)
400-450 gram sukker (efter behag)
3 fed hvidløg
3 laurbærblade
10 peberkorn
10 nelliker
4 cm peberrod
2 dildskærme (kan udelades)
Sylteglas (ca 2 liter ialt)
Sylteglas (ca 2 liter ialt)
Vask og kog rødbederne i vand med salt i ca. 1 time. Det er smartest hvis rødbederne har nogenlunde samme størrelse så kogetiden er den samme. Hæld vandet fra og "chok" rødbederne møre i rigeligt iskoldt vand. Gnub skindet af og skær dem i skiver.
Læg rødbederne i glas sammen med skiver af peberrod og hvidløg. Bemærk at glassene skal være pinligt rene! For at forlænge holdbarheden kan man skylle glassene indvendigt med en teske Atamon. Jeg har dog aldrig fundet dette nødvendigt, da vi spiser rødbederne langt inden de kan nå at blive for gamle :o)
Kog en lage af eddike, sukker og krydderier, smag til med salt. Jeg plejer at lade lagen små koge ca 5 min. Lad lagen køle 15 min før den hældes over rødbederne.
Kommentarer
Send en kommentar