Ingredienser
2 kg nakkefilet af svinekød
Rubben (krydderiblandingen)
2 dl ketchup
1 glas paprikastrimler (uden væde)
3 spsk brun farin
2 spsk æblecidereddike
3 fed hvidløg
1 spsk cayenne peber
1/2 dl Ribena saft
1 spsk ingefærpulver
2 spsk soya
2 spsk olivenolie
1 håndfuld frisk basilikum
1 spsk salt
1 tsk peber
Alle ingredienser blendes grundigt sammen i en blender!
Der er næsten frit slag til hvordan man sammensætter rubben. Ketchup, paprika (enten tørret eller frisk), farin, eddike, hvidløg og cayennepeber er de bærende elementer. Resten af ingredienserne kan varieres i det uendelige.
Alternativer kan f.eks. være: Ahornsirup, HP sauce, sennep, paprika pulver, frisk ingefær, frisk chili, løgpulver mm. Det vigtigste ved rubben er, at den har en god balance af sødt, surt og stærkt og ikke bliver for tynd da den ellers ikke kan hænge fast på kødet.
Man starter aftenen før måltidet skal serveres med at gnide nakkefileten ind i rubben og pakke den grundigt ind i husholdningfilm. Sørg for at blandingen kommer godt ind i alle kødfolderne og lad den indpakkede steg marinere i et fad i køleskabet natten over (brug et fad, filmen holder ikke nødvendigvis tæt!)
Næste morgen står man op kl 05.45, pakker stegen ud og sætter den i ovnen ved 100 grader. Stegen skal stege til den har en kernetemperatur på 95-98 grader, brug gerne stegetermometer. Har du ikke et stegetermometer, er det ca. 12 timer i en varmluftsovn ved 100 grader. Efter stegen er sat i ovnen, gå gerne i seng igen...zzzz! Resten af dagen, når du endelig er stået op, passer stegen sig selv indtil den sidste stegetime, hvor ovnen sættes op til 110 grader.
Mens man går rundt og venter kan man passende lav en lille BBQ sauce som passer perfekt til kødet
BBQ sovs
1 dl. æbleeddike
3 spsk. ketchup
2 spsk. farin
2 tsk. salt
Chili efter smag (f.eks. samba olek)
Kog alle ingredienserne ved lav varme i en gryde, rør en gang imellem så det ikke brænder på. Kog ca 15-20 min til saucen bliver små-tyk. Ønskes saucen mere eller mindre sur, sød eller stærk justeres med mere eddike, ketchup, farin eller chili.
Tilbage til stegen...
Her er mine temperaturnotater:
05:45, 10 grader (start temperatur)
07:30, 58 grader
09:00, 73 grader
12:00, 76 grader
16:45, 90 grader
18.00, 98 grader--færdig!
Lad stegen hvile i 20 min. Læg derefter stegen i et fad og træk kødet grundigt fra hinanden med to gafler. Server med BBQ saucen og coleslaw.
2 kg nakkefilet af svinekød
Rubben (krydderiblandingen)
2 dl ketchup
1 glas paprikastrimler (uden væde)
3 spsk brun farin
2 spsk æblecidereddike
3 fed hvidløg
1 spsk cayenne peber
1/2 dl Ribena saft
1 spsk ingefærpulver
2 spsk soya
2 spsk olivenolie
1 håndfuld frisk basilikum
1 spsk salt
1 tsk peber
Alle ingredienser blendes grundigt sammen i en blender!
Der er næsten frit slag til hvordan man sammensætter rubben. Ketchup, paprika (enten tørret eller frisk), farin, eddike, hvidløg og cayennepeber er de bærende elementer. Resten af ingredienserne kan varieres i det uendelige.
Alternativer kan f.eks. være: Ahornsirup, HP sauce, sennep, paprika pulver, frisk ingefær, frisk chili, løgpulver mm. Det vigtigste ved rubben er, at den har en god balance af sødt, surt og stærkt og ikke bliver for tynd da den ellers ikke kan hænge fast på kødet.
Man starter aftenen før måltidet skal serveres med at gnide nakkefileten ind i rubben og pakke den grundigt ind i husholdningfilm. Sørg for at blandingen kommer godt ind i alle kødfolderne og lad den indpakkede steg marinere i et fad i køleskabet natten over (brug et fad, filmen holder ikke nødvendigvis tæt!)
Mens man går rundt og venter kan man passende lav en lille BBQ sauce som passer perfekt til kødet
BBQ sovs
1 dl. æbleeddike
3 spsk. ketchup
2 spsk. farin
2 tsk. salt
Chili efter smag (f.eks. samba olek)
Kog alle ingredienserne ved lav varme i en gryde, rør en gang imellem så det ikke brænder på. Kog ca 15-20 min til saucen bliver små-tyk. Ønskes saucen mere eller mindre sur, sød eller stærk justeres med mere eddike, ketchup, farin eller chili.
Tilbage til stegen...
Her er mine temperaturnotater:
05:45, 10 grader (start temperatur)
07:30, 58 grader
09:00, 73 grader
12:00, 76 grader
16:45, 90 grader
18.00, 98 grader--færdig!
Lad stegen hvile i 20 min. Læg derefter stegen i et fad og træk kødet grundigt fra hinanden med to gafler. Server med BBQ saucen og coleslaw.
Kommentarer
Send en kommentar