Tomat suppe med peberfrugt

Denne opskrift er vi meget stolte af herhjemme, den er 100% egen udviklet!

Ingredienser
500-600 gram friske tomater
2 røde snack peberfrugter
1 løg
1-2 fed hvidløg
4 dl hønsefond
1/2 dl fløde
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1 tsk samba olek
Salt, peber, olivenolie

Brug helst en blanding af alle mulige tomatsorter, de mest smagfulde er cherry, blomme og dadel tomater og helst dem på stilk, de har mere smag.

(+bonus børnetær)

Skær løg og hvidløg i mindre stykker og svits i en gryde med oliven olie. Skær snack peberfrugterne i mindre stykker og tilsæt. Når ingredienserne er svitset nogenlunde bløde tilsættes tomaterne hele. Tilsæt rosmarin, timian, samba olek, peber og lad simre ca 10 min. Salt ikke suppen endnu. Tilsæt hønsefond og lad det hele koge igennem i ca 30 min. Derefter skal suppen blendes grundigt enten med stavblender eller i alm blender. Hæld suppen tilbage i gryden og lun på svag varme, den må ikke koge! Tilsæt fløden og smag til med salt. Så er den klar til servering!


Suppen kan serveres med nogle stænk olivenolie og brød til eller med pasta skruer og en klat creme fraise (eller med det hele).

Alle råvarer inspiceres grundigt her i huset :o)



Kommentarer