
Den skulle jo prøves af og her er de to opskrifter jeg fandt på almindelig vanilje is som jeg synes er bedst.
Vanilje is nr 1 (den med æg)
5 dl piskefløde
2 dl mælk
3 hele æg, eller 8 blommer.
150 gram sukker eller tilsvarende sødemiddel
2 tsk vaniljepulver
Bland det hele sammen i en gryde og varm det langsomt op til 85 grader.
Tag gryden af så snart det begynder at blive cremet. Hvis det koger er det ødelagt! Det er en god idé at skrabe iscremen over i en skål der ikke er varm ellers risikerer du at cremen koger videre i gryden. Cremen skal køle af i mindst en time (til 25 grader) før du kan begynde at røre den i ismaskinen (ulempen ved denne opskrift). Røretid på vores ismaskine var 70 min (den tager lang tid at røre fordi blanding er lun når du starter).
3 dl sødmælk
3 dl fløde
2 tsk vaniljepulver
1 ds kondenseret mælk
Bland alle ingredienser grundigt sammen i en skål. Hæld direkte i ismaskinen og kør ca 50 min. Her ses det færdige resultat...
Personligt synes jeg Vanilje is nr 1 smager bedst, men det er også den mest besværlige og tidskrævende opskrift. Vanilje is nr 2 smager også super godt og den er til gengæld meget enkel og kan køres i maskinen med det samme.
Her er nogle varianter vi har afprøvet:
Lakrids
Når isen begynder at blive godt tyk i ismaskinen, tilsættes ½ dl Karlsens lakridssirup samt 1-2 spsk rålakridspulver (juster mængden alt efter hvor meget du synes lakridsen skal smage igennem).
Mørk chokolade og kirsebær

Oscar tester lakrids isen...
Kommentarer
Send en kommentar