Ingredienser
2 dl vand
400 gram sukker
2 tsk vaniljepulver
20 blade husblas (34 gram)
Ca. 200 gram flormelis til formen
Læg husblassen i blød i koldt vand og bring vand, sukker og vaniljepulver i kog i en gryde. Lad det koge i 20 minutter (til 110 grader c). Du behøver ikke termometer, når bare du bruger et stopur til at måle præcis 20 min kogetid. Sukkermassen skal IKKE ikke buldre koge, bare små koge.
Tag gryden af varmen og rør husblassen i til det hele er smeltet. Lad massen køle i ca 10-15 min. Pisk herefter sukkermassen med en røremaskine eller håndmixer (vi bruger røremaskine). Pisk i laaang tid....indtil det er meget tykt. Der skal både piskes luft ind og det skal køle af. Vi pisker massen i røremaskine på høj indstilling i 15 min.
Læg et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande og hæld den piskede sukkermasse over i bradepanden. Bred det ud i et jævnt lag. Ca. 2 - 2 1/2 cm tykt. Strø mere flormelis ud over sukkermassen. Lad den køle af til det er helt koldt, mindst 1 time.
Vend massen ud på et bord og del den op i tern ved at klippe med en saks. En rund pizzakniv kan også bruges. Vend alle stykkerne grundigt i flormelis så de ikke klistrer sammen. Til sidst ryster du al overskydende flormelis af skumfiduserne og lægger dem i en skål.
Og så skal der smages...
Smag- og farvevariationer
De 2 dl vand i opskriften kan udskiftes med forskellige slags frugtjuice og konditorfarve. F.eks. hindbærsaft, hyldeblomst, blåbær, citron, osv.
Her er billeder fra vores lakridsvariant. Jeg tilsatte ½ dl Karlsens lakridssirup og 1 spsk rålakridspulver (begge dele kan købes i Irma) til sukkermassen inden jeg kom den i røremaskinen. I dette tilfælde udelod jeg ikke vandet i opkriften. Efterfølgende dryssede jeg de færdige skumfiduser med en blanding af flormelis og lakridpulver (ca 50/50 blanding) i stedet for ren flormelis.
Det smager godt :o)

2 dl vand
400 gram sukker
2 tsk vaniljepulver
20 blade husblas (34 gram)
Ca. 200 gram flormelis til formen
Læg husblassen i blød i koldt vand og bring vand, sukker og vaniljepulver i kog i en gryde. Lad det koge i 20 minutter (til 110 grader c). Du behøver ikke termometer, når bare du bruger et stopur til at måle præcis 20 min kogetid. Sukkermassen skal IKKE ikke buldre koge, bare små koge.
Tag gryden af varmen og rør husblassen i til det hele er smeltet. Lad massen køle i ca 10-15 min. Pisk herefter sukkermassen med en røremaskine eller håndmixer (vi bruger røremaskine). Pisk i laaang tid....indtil det er meget tykt. Der skal både piskes luft ind og det skal køle af. Vi pisker massen i røremaskine på høj indstilling i 15 min.
Læg et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande og hæld den piskede sukkermasse over i bradepanden. Bred det ud i et jævnt lag. Ca. 2 - 2 1/2 cm tykt. Strø mere flormelis ud over sukkermassen. Lad den køle af til det er helt koldt, mindst 1 time.
Vend massen ud på et bord og del den op i tern ved at klippe med en saks. En rund pizzakniv kan også bruges. Vend alle stykkerne grundigt i flormelis så de ikke klistrer sammen. Til sidst ryster du al overskydende flormelis af skumfiduserne og lægger dem i en skål.
Og så skal der smages...
Smag- og farvevariationer
De 2 dl vand i opskriften kan udskiftes med forskellige slags frugtjuice og konditorfarve. F.eks. hindbærsaft, hyldeblomst, blåbær, citron, osv.
Her er billeder fra vores lakridsvariant. Jeg tilsatte ½ dl Karlsens lakridssirup og 1 spsk rålakridspulver (begge dele kan købes i Irma) til sukkermassen inden jeg kom den i røremaskinen. I dette tilfælde udelod jeg ikke vandet i opkriften. Efterfølgende dryssede jeg de færdige skumfiduser med en blanding af flormelis og lakridpulver (ca 50/50 blanding) i stedet for ren flormelis.
Det smager godt :o)


Denne opskrift er inspireret af kvalimad.dk
Kommentarer
Send en kommentar