Smørcreme

... også kaldet  'frosting' eller 'icing' på udenlandsk.

Denne opskrift på smørcreme er en helt basic opskrift som kan varieres i både smag og farve. Smørcremen kan bruges til at dekorere muffins eller cupcakes (jeg ved endnu ikke helt hvad forskellen er) i smukt strøgne hvirvler, blomster og andet gøgl. Her er det man skal til at svinge sprøjteposen i bedste Blomsterberg stil...og det kan betale sig at øve!

Start med at dekorere et stykke mellemlægspapir til du har styr på hvordan sprøjteposen skal håndteres og hvilke effekter de forskellige tyller giver. Skrab cremen af papiret, fyld det tilbage i sprøjteposen og bliv ved til du har styr på processen. Afmål ambitionerne for resultatet efter egne evner (det gælder også kagedekorationer)!

Bliver cremen for lun undervejs bliver den tynd. Hvis det sker, så smid sprøjtepose med indhold i køleskabet en 15-20 min så smørret i cremen størkner lidt igen.

Ingredienser
250 g flormelis
1 tsk vaniljepulver
75 g blødgjort smør
2 spsk væske (frugtsaft, kaffe, juice, mælk eller lign.)

Smuldr smørret i flormelis, tilsæt vaniljepulver og pisk godt igennem. De to spiseskefulde væske er her, hvor du kan eksperimentere med smagsvarianter. Husk også at tælle evt frugtfarve med som væske. Der skal helst ikke mere væske end 2 spsk i, da cremen ellers bliver for flydende.
Pisk massen grundigt til den er glat og cremet.


Indtil videre har jeg kun prøvet at lave vaniljesmørcreme, der tilsatte jeg to spiseskefulde mælk som væske og lidt ekstra vaniljepulver. Men jeg glæder mig til at eksperimentere med andre smagsvarianter. 

Eksempler
Gulerodsmuffins med citronsmørcreme
(som væske tilsæt citron saft, revet skal og et par dråber gul frugtfarve)




Kommentarer